5 voordelen van de cloud voor grafische bedrijven

In dit blogartikel zetten we vijf voordelen van PrintVis in de cloud op een rij.
Leestijd: 7 min.Auteur: Hans Boerkamp

Als grafisch bedrijf ben je voortdurend bezig om je bedrijfsprocessen slimmer en efficiënter in te richten, om klanten optimaal te bedienen tegen concurrerende tarieven. Daarvoor gebruik je PrintVis om stapsgewijs je volledige workflow te automatiseren. Maar wist je dat dit platform ook beschikbaar is in de cloud? Een digitale omgeving die meer gemak en flexibiliteit biedt. Eenvoudig aan te passen aan jouw specifieke wensen en met onbeperkte mogelijkheden om jouw grafisch bedrijf toekomstbestendig te maken. Ben je benieuwd wat de cloud jouw organisatie op kan leveren? In dit blogartikel zetten we vijf voordelen van PrintVis in de cloud voor je op een rij.

1. Altijd, overal en via ieder device toegang

PrintVis in de cloud is toegankelijk vanaf ieder device: desktops, laptops, smartphones en tablets. Je hebt alleen een goed werkende internetverbinding en een browser nodig om toegang te hebben tot al je applicaties en documenten. Bijvoorbeeld als je op de shopfloor in overleg bent met een operator, als je bij de klant op bezoek bent, wanneer je thuiswerkt of als je langs de snelweg even wat op moet zoeken. Daarmee verbeter je niet alleen de bereikbaarheid, maar ook de zelfstandigheid en productiviteit van je medewerkers. Je biedt ze namelijk de flexibiliteit om zelf te bepalen waar en wanneer ze aan het werk zijn.

2. Geen investeringen vooraf

Bij bedrijfssoftware die niet in de cloud draait, moet je ook investeren in hardware. Meestal blijft het niet bij eenmalige uitgaven. Na verloop van tijd moet je opnieuw investeren in bijvoorbeeld servers en routers om de performance van je systemen op peil te houden. Bij bedrijfssoftware in de cloud valt die investering in hardware weg. Je hoeft geen eigen servers meer in huis te hebben. Bij PrintVis in de cloud betaal je alleen een vast bedrag per maand voor een abonnement. Daardoor worden je IT-kosten overzichtelijk en beheersbaar. Jouw data en documenten staan op goed beveiligde servers van Microsoft. Je hebt enkel nog een IT-partner nodig die PrintVis naar de wensen van jouw grafisch bedrijf configureert en je medewerkers opleidt en begeleidt.

3. Automatische upgrades

Normaal gesproken ben je voor het patchen, upgraden en testen van je bedrijfssoftware soms meerdere dagen kwijt. Met de cloud is dat verleden tijd, want Microsoft brengt twee keer per jaar een nieuwe upgrade uit voor Dynamics en PrintVis, die wordt automatisch uitgevoerd. Zo beschik je altijd over de nieuwste versie en functionaliteit van PrintVis en Microsoft Dynamics. Geldt dat dan alleen voor de standaardsoftware? Nee, want PrintVis is ontwikkeld binnen de standaard van Microsoft Dynamics. Het platform is eenvoudig aan te passen aan je specifieke wensen, zonder dat je de voordelen van standaardsoftware verliest.

4. Schaal eenvoudig op en af

Een groot voordeel is de flexibiliteit die de cloud biedt om op- en af te schalen. Bij traditionele bedrijfssoftware schatte je vooraf de benodigde servercapaciteit en het aantal softwarelicenties (op basis van het aantal administraties, gebruikers, documenten of transacties) in. Die licenties en servercapaciteit werden vaak onvoldoende gebruikt of er was juist een gebrek aan. Daardoor liep je bijvoorbeeld het risico dat de performance van je software op piekmomenten terugliep, of dat je onnodig veel betaalde voor licenties die je nooit gebruikte. En servercapaciteit kon je alleen groot opschalen, waardoor je weer veel te veel capaciteit had. Bij PrintVis in de cloud ben je voortdurend op de hoogte van de performance en het aantal licenties dat je gebruikt. Je kunt automatisch op en afschalen als dat nodig is. Hierdoor is de performance van je bedrijfssoftware nooit een probleem. Bovendien betaal je alleen voor de functionaliteit of capaciteit die je daadwerkelijk gebruikt.

5. Zelf applicaties in gebruik nemen

PrintVis in de cloud is gebouwd op het gebruiksvriendelijke en laagdrempelig platform van Microsoft Dynamics 365, waardoor je applicaties deels zelf kan implementeren. Er zijn talloze templates en instructiedocumenten en -video’s beschikbaar om zelf aan de slag te gaan. Je kunt met een beperkt aantal applicaties starten en stapsgewijs je cloud-omgeving uitbreiden. Je begint bijvoorbeeld met het inrichten van het order- en facturatieproces, maakt je medewerkers daar wegwijs in en gaat vervolgens verder naar de volgende stap. Mogelijk heb je wat ondersteuning nodig van een expert die je helpt om PrintVis in te richten, key users op te leiden en vragen te beantwoorden.

Zien is geloven!

Ben je benieuwd wat PrintVis in de cloud voor jouw organisatie kan betekenen? We laten het je graag zien in een demonstratie op maat. Toegespitst op jouw bedrijfsprocessen en vraagstukken. Wij gaan de uitdaging graag aan!

 

Zien is geloven!

Wil je weten wat PrintVis voor jouw bedrijf kan betekenen? We laten het je graag zien in een demonstratie op maat. Toegepast op jouw specifieke bedrijfsprocessen en vraagstukken. Hoe maak je bijvoorbeeld snel foutloze en consistente calculaties? Hoe bied je klanten ook online de juiste prijzen? En hoe zorg je op de werkvloer altijd voor actuele instructies? Wij gaan de uitdaging graag aan!

Het grafisch bedrijf anno 2030

Lees hier hoe je een strategie kiest waarmee je kunt uitblinken en een stevig fundament onder je bedrijf legt.

Download het gratis eBook!x